NjaNja vzw schenkt 1000 gratis brooddozen voor kansarme kinderen

Njanja-brooddoos-aan school geleverd

NjaNja zet zich in voor het aanleveren van gezonde en gevarieerde brooddozen aan scholen voor kinderen van de eerste kleuterklas tot en met het zesde leerjaar om zo ouders te ontlasten in hun ochtendroutine. Het voorziet ook in de behoefte aan gratis brooddozen voor gezinnen in nood.

Vandaag lezen we in de pers dat een gevulde brooddoos bijdraagt tot een goede focus en ontwikkeling van kinderen op school.

40% van de brooddozen die NjaNja vandaag de dag levert, zijn aanvragen voor gratis brooddozen. Dit gaat dan nog maar over een aantal scholen in gemeenten waar je dit niet zou verwachten zoals Schilde, Wilrijk, Edegem.

Ondanks dat NjaNja haar uiterst best doet om zoveel mogelijk middelen te vergaren, blijft het een uitdaging om aan de groeiende vraag te voldoen. Desondanks hebben de organisatoren besloten actie te ondernemen en een positieve impact te maken tijdens De Warmste Week.

NjaNja zal maar liefst 1000 brooddozen schenken als een teken van solidariteit met gezinnen die moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen.

«Door 1000 gevulde brooddozen te schenken, hopen we de last voor gezinnen te verlichten en tegelijkertijd de mensen meer bewust te maken omtrent de problematiek. » Christophe, NjaNja

Wat echter ontbreekt, is het nodige budget om deze inspanningen op te schalen tot heel Vlaanderen. NjaNja roept daarom op om deel te nemen aan deze beweging en gezamenlijk de impact te vergroten. Met voldoende steun kunnen ze de inspanningen uitbreiden en een bredere groep mensen bereiken die het het hardst nodig hebben.

« Wij bieden een oplossing die scholen niet belast, geen vrijwilligers aan het werk zet en geen aangepast infrastructuur in scholen vereist. De bedeling van de maaltijden is daarnaast niet geografisch beperkt en makkelijk op te schalen. » Julie Brancale, NjaNja